Förtätnings ideologier

Utdrag ur debatt om Lunds centrum i Sydsvenska Dagbladet 140123
Anders Almgrens och Christer Wallins syn på förtätning av Lund

Anders Almgren (S):

Vi socialdemokrater driver förtätningsfrågorna, men får tyvärr inte ofta med oss de borgerliga. Det kan handla om en extra våning, lite mindre lägenheter, bygga på en dåligt utnyttjad parkering mm. Däremot så har ju den nuvarande majoriteten visat att man gärna bygger i parker, men det kommer vi aldrig att ställa upp på.

Christer Wallin (M):

Anders har svårt att hålla sig till ämnet. Men sådana påståenden måste dock bemötas: Vi moderater har aldrig sagt nej till förtätningar och har aldrig stoppat någon form av bättre utnyttjande av fastigheterna. Vi tar inga parkmarker i anspråk utan att föröska kompensera för det. Alliansen har initierat arbetet med balanseringspricipen just för att undvika minskad parkmark i Lunds kommun. Ledsamt att Almgren inte sett det fina arbetet som pågår på så många håll i vår fina kommun. Almgren vill nästan alltid skriva ner vår fina stad, det hör ni om ny lyssnar till honom. Dessa inlägg har inte varit annorlunda i det avseendet. Ledsamt men sant.

Anders Almgren (S):

Jag har aldrig sagt att Lund är dåligt, tvärt om. Men med de fantastiskt bra förutsättningar vi har borde det vara betydligt bättre. Där är ni för liknöjda och bekväma och nöjer er med för låga ambitioner. “Allt är bra som det är” verkar ju vara er programförklaring. Det är en tråkig och allt för bekväm inställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.