Säkerhetsarbete utförs i Folkparken

Denna ståtliga oxel som stod i parkens södra ände fick idag ge vika för sågen. Som ni kan se på bilderna så var tiden utmätt för detta träd. Även på den döda kastanjen vid husets nordvästra hörn gjorde motorsågen sitt jobb, så det nu åter är säkrare att vistas i parken.

 

 

 

 

 

2 svar på ”Säkerhetsarbete utförs i Folkparken

  1. Jag kan inte se att tiden är utmätt för oxeln. Kärnan är visserligen delvis nedbruten, närmast roten, men splintveden, där närings- och vattentransporten sker, förefaller vara i utmärkt kondition.Jag förstår inte heller hur det kan ha blivit säkrare att vistas i parken av att träd sågas ner. Är det för att banditer inte ska kunna gömma sig bakom trädstammar? Avverkningen representerar i stället ytterligare ett steg i riktning mot utarmningen av stadens biologiska mångfald – särskilt äldre träd attraherar andra växter, fåglar och insekter. Och i stället för att låta veden förmultna på avverkningsplatsen, kommer parkförvaltningen säkert att förbränna fossil energi för att transportera bort den och, som det heter, snygga upp efter sig.
    Göran B.

    • Jag utgår från att parkförvaltningen anlitar kompetenta aborister som gjort en korrekt bedömning av trädets status och nödvändiga åtgärder. Självklart hoppas jag också att det är parkförvaltningens avsikt att låta stammar och stubbar blir kvar i parken som framförallt fauna depåer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.