Stadsarkitekten som lyfter stadens gröna

-Vad stockholmarna vill ha är fler parker, det är det man värderar högst.
I senaste numret (3.13) av Naturskyddsföreningens tidskrift Sveriges Natur uppmärksammas Stockholms stadsarkitekt Karolina Keyzer för sitt engagemang att planera staden med fokus på grönområden och vatten. Hon säger bl a att staden planerar för ett nät av gröna promenader, nya stadsparker, fickparker och en utveckling av stadens grönområden till stråk som kopplar stadsdelarna tätare samman.
-Vad stockholmarna vill ha är fler parker, det är det man värderar högst.
Stockholms stad antog i fjol en ny framkomlighetsstrategi för trafiken, där man vänt på trafikhierarkin. Nu hamnar för första gången gångtrafikanterna högst upp i prioriteringsordningen, därefter cyklister, kollektivtrafik, transporter och sist privatbilism.
Karolina har varit stadsarkitekt i Stockholm sedan 2010. Hon saknar inte utmaningar med tanke på stadens planering för 3-4000 nya bostäder per år, i huvudsak genom förtätning av centrala delar (se t ex översiktsplanen kallad Promenadstaden,) under honnörsord som ”hållbart stadsbyggande med miljöeffektiva lösningar”.
När får vi se Lunds stadsbyggnadsdirektör och planchef som lika engagerade företrädare för den egna stadens grönområden och vatten? Stockholms gröna stadsarkitekt kopia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.