Lund-Kävlinge motsatt park politik

Folkets Park i Kävlinge kan tvingas stänga p.g. a. av stoppade byggplaner.
Föreningen Folkets Park i Kävlinge har begärt att få stycka av en bit mark av parken till det kommunala bostadsbolaget. Försäljningen skulle bli en intäkt för föreningens vidare verksamhet. Nu har Miljö- och byggnadsnämnden avslagit deras begäran. Moderaten Thomas Lövskog är ordförande i Miljö- och byggnadsnämnden. Han skriver i en kommentar till beslutet att: ”Oavsett anledning till varför man vill bygga i parken säger vi moderater nej till ett sådant förslag. Vi tycker det är viktigt att behålla den parkmiljö vi har. Bostäder kommer att behövas men det finns gott om områden i Kävlinges tätort som redan är detaljplanerade för bostäder.”
http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/kavlinge/parken-kan-tvingas-stanga/
Lund – Kävlinge så nära men ändå så långt ifrån varandra.
Publicerad i Sydsvenskan 2013-01-25

Moderater värnar parken
Hot om stängning biter ej på kommunalrådet Pia Almström (M) i Kävlinge.
“Eftersom vi sköter parken så kan de inte stänga den hur som helst. I så fall är det ett avtalsbrott.” säger moderata kommunalrådet Pia Almström (M) apropå hot om stängning av Folkets Park i Kävlinge. “Vi har ett avtal att kommunen sköter renhållning, gräsklippning och sådant till ett värde av ungefär 30 000 kronor om året”, säger Pia Almström. Längre ner i artikeln förklarar hon att “vi vill ganska snart bygga en lekplats i parken, eftersom vi vet att parken är en uppskattad rekreationsplats för dem som rör sig i området.”
http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/kavlinge/hot-om-stangning-biter-inte/
Publicerad i Sydsvenskan 2013-01-29

Ett svar på ”Lund-Kävlinge motsatt park politik

  1. Hur kan man ha så totalt olika inställning till medborgares välbefinnande. Är det dags för fler kvinnliga kommunalråd i Lund? sorros

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.