Sagohuset ser ingen lösning i sikte

Nya planen ger ingen lösning för Sagohuset

Den tänkta teaterbyggnad som finns med i den nya detaljplanen för området vid Hardeberga banan löser inte lokalfrågan för Teater Sagohuset, som funnits på platsen i över 25 år och snart blir husvill.
– Ytan är mindre än den vi har nu – som är kraftigt underdimensionerad – och det skulle vara omöjligt att få bidrag för ett sådant bygge i och med att det då inte går att bedriva verksamheten med rimlig ekonomi, säger Tove Allerberg, producent på Teater Sagohuset.
– Detaljplanen ger intryck av att allt nu löser sig, men så är det inte och det vill vi göra tydligt för alla berörda politiker och tjänstemän, säger Tove Allerberg.
Enligt Sagohuset krävs minst 400 kvadratmeter mark för en teateranläggning, något som skulle innebära att mer parkmark tas i anspråk, att vattenledningarna i marken flyttas, att det byggs på höjden och att gathuset rivs. I ett svar till Sagohuset skriver byggnadsnämndens ordförande Björn Abelson (S) att det som nu erbjuds är vad som är möjligt utifrån förutsättningarna i detaljplanen, som det inte anses rimligt att ändra.
Vi är väldigt glada och tacksamma för politikernas engagemang – det vill jag betona – men hittills har det inte lett till något konkret, säger Tove Allerberg.
Ett tag såg det ut som att Sagohuset skulle kunna flytta till Folkparken, men de höga renoveringskostnaderna där verkar nu sätta stopp.
– Vi trodde på Folkparken och under en period lade vi därför inte så mycket krut på andra möjligheter, säger Tove Allerberg.
www.skd.se/2016/11/17/Nya planen ger ingen lösning för Sagohuset

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.