Ödelägg inte det magiska parkrummet på Väster

Artikel av Malena Larsvall som pekar på att stora värden riskerar gå förlorade om planeringen av LKF:s byggplaner fortskrider.

Debatt Lund – Sydsvenskan 25:e november 2012.

Artikeln i utskriftsformat: Ödelägg inte …
Publicerad i Sydsvenskan 25 november 2012

 

5 svar på ”Ödelägg inte det magiska parkrummet på Väster

 1. Min text “LKF har skissat på ett förslag att bygga 3-8 våningshus” (dvs 3 till 8-våningshus) blev felaktigt införd i Sydsvenskans insändare som: “LKF har skissat på ett förslag att bygga tre åttavåningshus”, varför jag har begärt rättelse. Förslaget innehåller två åttavåningsdelar i två högre hus i sex och sju våningar. Ett meandereformat hus som ligger bland de höga träden har höjder mellan tre till fem våningar. Malena Larsvall

 2. Tja parken andvänds inte så mkt så varför inte bygga lite lgh nu när de är så stor bostadsbrist? Dessutom skapar det jobb och de behövs.

  Den delen som man ser på kartan där de skall byggas är riktigt risig endå det är inte där jag rastar min hund iaf…

  Så för mig som bor 20 meter från parken (örnv) så får dom helt klart grönt ljus!

  • Hej Micke!
   Kul att du hittat till hemsidan! Nu vet jag inte vad du vet om träd men i den delen av parken så står de unikaste träden (bla ett evighets träd) som är mycket fina. Jag tycker du borde kolla in den delen nästa gång du rastar hunden. Visst kan jag hålla med om att det kan bli lite mörkt och ruggigt och speciellt vid den här tiden på året men jag tror att om man rensar upp lite så kan det bli trevligare. Oavsett vad man tycker om den delen av parken så tro jag att om man bygger bostadshus där kommer resten av parken användas mindre än vad den gör idag. Jag kan inte påminna mig om ett grönområde som legat i direkt anslutning till bostadshus som använts av allmänheten, det blir liksom “deras område”. Visst behövs det bostäder i Lund (och arbetes tillfällen) men utan och gå in på något specifikt område är jag ändå av uppfattningen att det finns lämpligare ytor till bostäder än parken.
   Hoppas du kommer på mötet i Petersgården den 11 december.

 3. Jag håller med Micke!
  Parken är idag tråkig och kan få nytt liv i och med detta. Om ett cafe öppnas som på “Föreslagen byggplan 2” så vore det trevligt!
  Om några träd stryker med så får det vara så, de flesta får ju vara kvar.

 4. Ja de blir rätt ingen pannkaka utan att knäcka ägg.
  Problemet är att träden har högre värde än både cafét och bostäder.
  En stadsplanering bygger på att man bygger ut städer, förnyar föråldrade hus och planerar för kommunikationer. Att bebygga eller ta bort andnings hålen i en stad är en katastrof. Träd har biologiska värden. De renar luften genom förmågan att binda stoftpartiklar och genom fotosyntesen bildar de syre. Träd och hög vegetation nära vägar i städer binder stora mängder stoftpartiklar och dämpar vindar så att stoftet inte sprids. Förutom sina luftrenande egenskaper har de även en stor betydelse som temperaturutjämnare.
  Rickard & Micke jag föstår att ni inte har någon lysande miljö framtid, försök ändå att tänka er in i vad livskvalitet egentligen innebär för er.
  /Zlim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.