Nya bibliotek och bokbil

Just nu planeras tre nya bibliotek i Lunds kommun – Folkparken, Nöbbelöv och Stenkrossen. Upphandling pågår även av en ny bokbil. 

Folkparken
Lokalerna har börjat renoveras. Det är planerat att vara klart till årsskiftet 2020/2021. Biblioteket kommer att fokusera extra på de minsta barnen och seniorer. Biblioteket kommer att vara ett Meröppet bibliotek vilket innebär att du kan besöka biblioteket även på tider då det inte är bemannat. 
Nöbbelöv
Renoveringen av lokalen har blivit kraftigt försenad och lokalen beräknas vara klar under våren 2021. Det kommer att vara ett integrerat folk- och skolbibliotek som kommer att vara öppet åtta timmar i veckan. Biblioteket kommer att vara ett Meröppet bibliotek vilket innebär att du kan besöka biblioteket även på tider då det inte är bemannat.
Stenkrossen
Planering pågår för ett nytt bibliotek på Stenkrossen. En större översyn av Stenkrossens lokaler ska göras och först därefter kan biblioteket flytta in. Det är ännu inte klart när den översynen ska starta. Biblioteket kommer att vara öppet åtta timmar i veckan och vara Meröppet vilket innebär att du kan besöka biblioteket även på tider då det inte är bemannat.
Bokbil
Anbud för en bokbil har kommit in under sommaren 2020. Vi räknar med att ett beslut kring vilken bokbil som vi ska köpa kan fattas under mitten av september 2020. Det råder ett stort tryck på bokbilar i Sverige just nu, vi räknar med att leveranstiden kan bli uppemot 20 månader. 
Senast uppdaterad: 2020-09-10

2 svar på ”Nya bibliotek och bokbil

    • Bibliotek Folkparken har ännu inte öppnat (i mars 2021) på grund av pandemin.
      Hälsningar Webmaster/folkparkenilund.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.