Lunds politiker uttalar sig om förslaget att byggnadsminnesförklara Folkparken

Bild: Tom Wall

Philip Sandberg (L) är mycket kritisk mot länsstyrelsens tankar på att byggnadsminnesförklara Folkparken.
– “Det här verkar ju fullkomligt verklighetsfrånvänt. Länsstyrelsen vill alltså att vi ska ha Folkparken som något slags monument som vi inte kan använda men som vi däremot ska underhålla och lägga pengar på? Snacka om att urholka det kommunala självstyret”.
Vad tycker du om Folkparksbyggnaden?
Philip Sandberg på facebook.

Förslaget om att byggnadsminnesförklara Folkparken i Lund väcker en del frågor hos byggnadsnämndens ordförande Klas Svanberg (M)
Kommunen har själv ett bevarande program för Folkparken men länsstyrelsens förslag har en rad punkter som enligt Klas Svanberg (M) gör det svårt att använda lokalerna.
Lokaltidningen i Lund av Fredrik Magnusson:
http://lund.lokaltidningen.se/2019-01-24/Kan bli bekymmersamt att använda lokalerna

Ett svar på ”Lunds politiker uttalar sig om förslaget att byggnadsminnesförklara Folkparken

  1. Ärendet är ju inte nytt! Byggnaden är klassad som kulturhistoriskt värdefullt i kommunens bevaringsprogram 1996! Att byggnadsminnesförklara huset väcktes av en privatperson 2013. Länsstyrelsen remitterade ärendet och det behandlades i kommunen 2015. Sammanträden har hållits. Idag gäller det de skyddsföreskrifter som länsstyrelsen har föreslagit och som skickats på remiss. De är således förhandlingsbara och inte huggna i sten.

    Det är en omsorgsfull process som skett i samarbete med kommunen och som ännu inte är avslutad. Det visar att byggnaden är av sådant värde att länsstyrelsen ägnat tid och omsorg att till och med få den statligt skyddad. Det borde vi vara stolta över!
    Själva parken har precis fått en ny detaljplan som skyddar parkområdet. Dagens politiska utspel i sydsvenskan speglar en bristande respekt för en lång process i vilken stadsdelen och kommunen själv deltagit. Eller är ren okunskap?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.