Interpellation i kommunfullmäktige

Interpellation från Gunnar Brådvik (L) till Anders Almgren (S) angående stagnation av kultur- och fritidslivet i Lunds kommun. Kommunfullmäktige 16-11-24

Fråga Gunnar Brådvik (L):
Tusen Lundabor har skrivit på en namninsamling till stöd för Teater Sagohuset. Dess verksamhet är hotad då bygglovet för nuvarande lokaler egentligen saknar juridisk möjlighet till förlängning. Dessutom ska bostäder byggas på tomten. Kommunstyret har föreslagit det planerade kulturhuset Folkparken som ny lokal för teatern. Arbetet med uppförandet av kulturhuset skulle ha påbörjats i år, vilket inte skett. På Kultur- och fritidsnämndens junisammanträde redovisades preliminära kostnadsberäkningar. De visar att kulturhuset sammanlagt kan komma att kosta bortåt 60-70 miljoner kronor, att jämföra med budgeterade 15 miljoner. Även Bibliotek Västers framtid är i fara då hyreskontraktet för nuvarande lokaler är uppsagt och det planerades flytta in i Folkparken.
Kan Anders Almgren garantera att Teater Sagohuset och Bibliotek Väster kommer att kunna flytta in i Folkparken?

Svar Anders Almgren (S):
Brådvik frågar vidare om framtida lokaler för Teater Sagohuset och biblioteker på Väster.
Där arbetar vi för fullt med målsättningen att bägge verksamheterna kan rymmas i Folkparken. Vi är övertygade om att det kan bli en bra lösning. Liberalerna har i denna fråga knappast varit de som bidragit för att hitta en lösning, utan har som jag uppfattar det i huvudsak motverkat en utveckling av kultur i Folkparken.
Lund 28:e september 2016: Anders Almgren (S) kommunstyrelsens ordförande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.