Lunds kommun på facebook 2023-02-17

I alla städer finns det ställen som har en särskild plats i människors hjärtan.
När staden förändras och utvecklas, står de för kontinuitet och fina minnen. Folkparken i Lund är ett sådant ställe som engagerar många och nu har folkparksbyggnaden precis renoverats. I dag används byggnaden till olika kulturverksamheter som kulturskola, bibliotek, orkester- och teaterverksamhet. Även flera kulturevenemang går av stapeln här. “Folkparken har renoverats i omgångar de senaste åren och denna gång har byggnaden fått nya fönsterpartier och dörrar samt ny fasad och tak på biblioteksdelen. Folkparksbyggnaden ligger i parken Folkets park i Lund”, berättar Sara Liljenberg som är projektledare i Lunds kommun. Byggnaden uppfördes 1976 av arkitekten Bengt Edman och är nu klassad som kulturhistoriskt bevarandevärd. Kommentarer: Anita Magni-Olsson: Så härlig färgkombination.
Katarina Westerdahl: Det gör mig glad.
Ina Gunnarsdotter Malmsten: Där gick jag och dansade på sent 70-tal. Motionsdans jättebra.
Kent Nilsson: En kulturpärla på Väster – folkparksbyggnaden som numera heter Edmanska huset.
Heimo Åback: Där repeterade Charlotte Engel och jag ett par kommunala musikteaterprojekt 1984/1985 (Bl a Vättedansen och Egalias Döttrar) som resulterade i att Månteatern bildades. Minns att det regnade in och att vi samlade upp vattnet i spannar på lämpliga ställen där det droppade in. Men vi trivdes i lokalerna.
BC Gunnerson: Lite känd byggnad som förtjänar ökat nyttjande och fler besökare.
Lina Lundgren: Ett nav för vår stadsdel! Här tränar vi i parken runt huset, här har vi festligheter, här umgås vi, här bildar vi oss, här visar våra barn vad de lärt sig på kulturskolan, här är våra duktiga bibliotekarier som följt våra barn från bebisar till läsande individer, här utövar vi vår kultur och så mycket mer.
Anna Nilsson: Roligt att det händer grejer där!
Lunds kommun: Hej, Ina, Heimo, Kent, Anita, Anna, Katarina, Lina och BC!
Varmt tack för era kommentarer, minnen och glada tillrop. Hopp om en härlig start på måndagen och en och annan tur till Folkparken förstås!
Allra vänligast, Alexandra – Samhällsvägledare

Nya fönster och gamla radiatorer (runda rören)
Rotundan
Pergolan riktning mot entrén
Bibliotek Folkparken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.