IDÉERNAS STAD DÄR GRÖNA IDÉER ÄVEN BLIR VERKLIGHET

En cykelhighway mellan Lund-Malmö, en toppmodern skejtpark och en prunkande folkpark där humlor och bin trivs. Det är bara några av de tolv saker som Miljöpartiet de gröna vill driva igenom för Lund.

Ibland är det svårt att förstå en politisk idé innan den tar steget från pappret ut i verkligheten. Miljöpartiet har därför tagit fram en enkel karta som visar våra tolv viktigaste förslag för Lund. Den heter lundakartan.se och visar precis hur bra vår stad kan bli. Lund profilerar sig som idéernas stad. Det har vi tagit fasta på när vi samlat in kloka idéer från lundaborna på hur vi uppdaterar vår gröna klimat, skol- och kulturpolitik. Så här vill vi, tillsammans med dig, göra Lund till en riktigt bra plats att leva på.
1. Barn i stället för bilar på Mårtenstorget. Torget ska bli en grön och attraktiv mötesplats. En klättervänlig konstskulptur byggs mellan torget och Konsthallen.
2. En prunkande folkpark där träden står kvar. Folkparksbygganden rustas upp och blir en plats för kultur och möten. . . .

OPINION: SkånskaDagbladet 140221: Av Ulf Holm; Ordförande Miljöpartiet Lund och
Petter Forkstam (MP); Ordförande Lunds miljönämnd
Hela insändaren: www.skanskan.se/article/20140221/OPINION/
Lundakartan: http://www.mp.se/lund/lundakartan-lund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.