Hett i debatten om Folkparken i kommunfullmäktige

Folkparkens driftsbudget kvarstår när Kultur- o fritidsnämndens driftsbudget klubbades

Inträde på Konsthallen och kulturhus i Folkparken skapade också oenighet, men det stora debattämnet var musikskolechecken och vad den skulle innebära för Kulturskolans fortsatta verksamhet.
Kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S) gick in i debatten om att göra Folkparken till ett kulturhus, där de borgerliga partierna var emot eftersom de 15 miljoner som finns avsatta i investeringsbudgeten för upprustningen inte skulle räcka.
– Vi ska inte ha ett nytt kulturhus, vi ska ha det kulturhus vi har med den charm och den patina det har. Om olyckan är framme och det inte blir klart i höst blir det klart om ett eller två år – det är bara att sitta lugnt i båten så har vi snart ett kulturhus i Folkparken, sa Anders Almgren.
– Man kan inte bara låta Folkparken stå, om det inte blir kulturhus – vad ska det då bli? undrade Börje Hed (FNL).
När det var dags för votering gick musikskolechecken som L, M, C, KD och SD ville ha igenom med röstsiffrorna 34-31 där de rödgrönrosa partierna röstade emot.
Sedan fick M,C och KD för första gången under dagen igenom en budget när V, FI och FNL stödde deras förslag till budget för kultur och fritid. MCKD-budgeten delar ut mer pengar än den rödgröna. Därför stödde V och FI den.
www.sydsvenskan.se/2017-06-14/Budgetfullmäktige i Lund Sydsvenskan rapporterar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.