Gör Folkparksbyggnaden till kraftsportscentrum

I dagens Sydsvenska på “Åsikter” uttrycker oppositionsrådet Christer Wallin (M) sin önskan att Folkparksbyggnaden skall omvandlas till en lokal för kraftsporter

www.sydsvenskan.se/Åsikter/Gör Folkparksbygganden till ett kraftsportcentrum
Debattinlägg: Christer Wallin (M), oppositionsråd
14   HÅLLER MED
48 HÅLLER INTE MED

Christer Wallin på facebook: …..som du ser ……  i min insändare är jag hyffsat frustrerad eftersom s-ledningen i nämnden (jo, i 11-mannanämnderna har rödgrönrosa faktiskt majoritet) hittills stoppat alla förslag för att utreda detta, kulturchecksfrågan osv. Saktfärdigheten breder ut sig i Lund

Andra kommentarer på facebook:
KN: Vi är många som vill ha ett kulturcenter
RS: Det är många som bor på väster nu, så det finns ett behov av ett ställe att gå till för kultur, underhållning och kanske en bit mat/dryck. Gärna med inriktning mot ungdomar och mot oss utanför studentvärlden.
IJ: Borde kunna samsas med musik och kultur…
BB: Då jag läste insändaren trodde jag att jag tagit fel tidning och läste mitt andra husorgan Grönköping Veckoblad. Om någon kan tala om vad ett kulturcenter/kulturhus är så skulle jag kunna ta ställning och kanske stödja den utvecklingen.
ML: Vi önskar så klart något som gynnar huset, parken och öppen verksamhet för lundabor och oss på väster – inte boxning och träningsmaskiner.

2 svar på ”Gör Folkparksbyggnaden till kraftsportscentrum

  1. Vi behöver ett kulturhus där man kan utnyttja lokalerna för produktion, rep, dans, danskvällar och koncerter med mera.

  2. Hej!
    Det är märkligt hur nya arbetarepartiets företrädare Christer Wallin tänker. Hans förslag på kraftsportscentrum hade passat bra när väster till stor del var en stadsdel för arbetare, som på 40- och 50-talet gärna gick på brottningsmatcher. Nu har befolkningen förändrats genom ett generationsskifte. De som har råd att köpa hus är till stor del lärare, läkare eller välutbildade akademiker varav många även är disputerade och professorer.
    Behovet idag bland västers ca.15.000 invånare är fortfarande ett kulturhus med ett bibliotek, en mötesplats för unga och gamla. Det har varit på förslag i minst 15 år utan att komma till stånd, trots många utredningar.
    Den som har satt krokben för förslaget är och har varit Christer Wallin och hans partiföreträdare. Upp flyga orden Christer Wallin, tanken stilla står.
    Hälsningar Ann-Marie Nilsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.