Fullmäktige säger nej till Folkparken

Kommunfullmäktige röstade idag ner de rödgrönrosas budgetförslag för servicenämnden där en investering med 15 miljoner för upprustning av Folkparken ingick.

Anders Almgen (S) konstaterar det är märkligt av ledamöterna i FörNyaLund (FNYL) att man nu röstar emot detta förslag, när man i valrörelsen talade sig varma för flera små lokala kulturhus som t. ex. Folkparken.
Marie-Louise Steiner undrar på dagens Åsikter i Sydsvenskan:
www.sydsvenskan.se/Är det utplåning som gäller nu?
Anders Almgren svarar i Åsikter i Sydsvenskan:
www.sydsvenskan.se/Nej vi föreslår upprustning
Björn Abelsson (S), blivande ordförande i byggnadsnämnden ger följande kommentar på facebooksidan “Rädda Folkparken i Lund”:
“Lunds kommunfullmäktige har tyvärr valt att inte bifalla investeringarna i Folkparksbyggnaden för 2015 och 2016. Vad innebär det? Att Folkparken som kulturhus försenas med minst ett år. Mest förvånande var att det nya partiet FörNyaLund missade att yrka bifall eller rösta för pengar till kulturhus i Folkparken. Vi i Lunds rödgrönrosa styre (S+MP+V och FI) kommer att återkomma med nya initiativ för att rädda Folkparksbyggnaden och skapa ett kulturhus till glädje för de boende på Väster och övriga lundabor.
www.sydsvenskan.se/lund/Nej till upprustning av Folkparken
www.skanskan.se/Fullmäktige många nederlag för styret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.