Folkparken en mötesplats

Folkparkens Framtid vill göra Folkparken till en mötesplats

VÄSTER LUND
Nystartade föreningen Folkparkens Framtid möter våren i parken med ett föreläsningsprogram. Föreningen bildades i december och vill att Folkparken ska bli en mötesplats för natur och kultur. Främsta målet är att värna Folkparken.
– Det finns en tydlig hotbild just nu genom byggnadsnämndens beslut om att pröva om man kan bygga bostäder. Ett sådant försök gjordes 1993 också. Den här gången planeras bostäder på den ur biologisk synvinkel mest känsliga platsen i parken, säger Göran Bengtsson, talesperson för föreningen. Hållbar långsiktig utveckling står högt på agendan.
– Det här berör inte bara de som bor på Väster, det finns fler hotade parker. Gröna lungor är viktiga i städer och folk som bor där ska inte behöva slösa fossila bränslen på att ta sig långt bort till naturen. Redan nästa vecka kommer Folkparkens Framtid att inleda en serie föreläsningar.
– Folkparken är en mötesplats mellan kultur och natur. När det nu finns fler människor i tätorten då måste mötesplatserna vara i parker och grönområden, säger Göran Bengtsson.

Artikel publicerad i Sydsvenskan 2013-02-09
http://www.sydsvenskan.se/lund/vill-gora-folkparken-till-motesplats/

FOLKPARKENS FRAMTID:s VÅRPROGRAM 2013.
Vårprogram FF 2013 pdf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.