Fler besparingsförslag kultur o fritid

Flera besparingsidéer inom Lunds kultur och fritid

Bland de besparingsidéer som kultur- och fritidsnämnden diskuterade på måndagen fanns två nya förslag: nedläggning av Veberödsbadet och bowlinghallen.
En ström av besparingsförslag sköljer över Lunds kommun. Det ekonomiska läget är besvärligt och därför tvingas samtliga nämnder skissa på konsekvenserna av tre olika besparingsalternativ i budgetarbetet för 2018.
Tjänstemännen på kultur- och fritidsförvaltningen har tagit fram en rad besparingsidéer och även beskrivit konsekvenserna om de genomförs. Bland förslagen finns avveckling av biblioteken på Väster (för att i stället öppna ett nytt på Mobilia), Klostergården och i Stångby. 
Elin Gustafsson (S) är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
– Jag betonar att detta är ett underlag för vidare diskussioner i kommunstyrelsen. Det har aldrig tidigare tagits fram ett så gediget underlag med tydliga konsekvensbeskrivningar om hur verksamheterna kan drabbas, säger hon.
Uppdraget har varit att ta fram konsekvenserna av tre olika scenarier: ett där man tvingas spara tre procent, ett där besparingen blir omkring fem procent och ett där det krävs sju procents besparing. Ärendet går nu vidare till kommunstyrelsen. Budgeten för 2018 beslutas senare av kommunfullmäktige.
www.sydsvenskan.se/2017-01-10Flera besparingsideér inom Lunds kultur och fritid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.