Detaljplanearbetet i Folkparken görs om

Idag 19/3 meddelade Christer Wallin (M), byggnadsnämndens ordförande att detaljplansarbetet avseende Folkparken avbryts.
Alliansen stoppar det pågående detaljplansarbetet för Folkparken och vill börja om från början. – Nu ska vi ta ett helhetsgrepp, säger Christer Wallin (M), byggnadsnämndens ordförande.
Artikel Sydsvenska Dagbladet 140320: Planarbetet börjar om från början
Artikel Skånska Dagbladet 140320: Nytt grepp på Folkparken
Dokument utlämnat av Christer Wallin 140319: Folkparken beslut Alliansen 140319
Gör om och gör rätt
Christer Wallin (M) byggnadsnämndens ordförande kallade den 19/3 till ett möte och meddelade att pågående detaljplansarbete avbryts. Ett nytt planuppdrag skall ges till stadsbyggnadskontoret med ett utökat område bestående av parkeringen vid Papegojevägen, hela Folkparken och Folkparkens parkering i väster. Ett helhetsgrepp skall tas på hela området.

Ett svar på ”Detaljplanearbetet i Folkparken görs om

  1. Hej
    Intressant vändning i Folkparksfrågan. Varför denna dystra och negativa syn på huset? Varför göra om samma misstag som man redan har gjort en gång förut? När man inte allt för så länge sedan stod inför samma dilemma som man gör nu, om vad man skulle göra med de tidigare nergångna “folkparkshusen” och Tirolen, så hade man att välja på att renovera eller att riva. Tyvärr så valde någon politiker (färg?), det senare alternativet. “Det var ett stort misstag att riva de gamla husen, maken till dansbana har jag aldrig sett, man skulle renoverat dem istället”. Så låter det från många äldre som har fina minnen därifrån. Visserligen är nuvarande hus inte lika älskat av alla, såsom de förra var (tiden ger oftast ett nostalgiskt skimmer), men har definitivt kvaliteter som gör huset väl värt att renovera och ta till vara. Inget hus mår bra av att inte tas om hand är välkänt av de flesta fastighetsägare. Tillslut så hamnar man därför tyvärr i samma situation som man gjorde då, att välja mellan att riva eller renovera. Ett hus utan underhåll under lång tid men ändå i relativt gott skick, måste anses ha gedigna material och vara robust byggt från början. Bestäm en funktion och ändamål för huset så kan det istället för ett bekymmer, för en rimlig kostnad bli en tillgång för kommunen och dess invånare. Upprepa inte samma misstag en gång till, ta lärdom av historien.
    Kent Nilsson Lund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.