Biblioteket bör vara del av kultursatsning på Väster

Ann-Marie Nilsson, medlem i bibliotek västers vänförening skriver i dagens Sydsvenska, att biblioteket på väster bör vara en del av en kultursatsning i Folkparken på väster.

Väster är en attraktiv stadsdel i Lund dit många barnfamiljer flyttar. Biblioteket, som nyss hade 25-årsjubileum, har utvecklats till en kulturell mötesplats för besökare i alla åldrar.
Tack vare en idérik bibliotekarie med duktiga medarbetare har biblioteket med sin breda verksamhet i form av författarmöten, bokcirklar, föreläsningar, filmklubb, kurser, barnverksamhet och mycket annat, blivit en inspirationskälla för många andra bibliotek i kommunen. Vi välkomnar därför Region Skånes strategi att utveckla biblioteksverksamheten i riktning mot kulturhus. De möjligheter som Folkparken har med en ovärderlig hundraårig park och det Edmanska huset är unika och måste tas till vara. Vi föreslår att Bibliotek Väster ges stöd att ytterligare bidra med en kvalitetshöjning av kulturlivet i Lund. Visioner kräver dock aktiv handling.

Ann-Marie Nilsson
Västers biblioteks vänner
Sydsvenskan 140911: Åsikter/Biblioteket bör vara del av kultursatsning på väster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.