Anders Almgren tror på Folkparken

Anders Almgren (S) sträcker ut en hand till Liberalerna
på kommunfullmäktigemötet 2016-11-24

I svaret på interpellationen från Gunnar Brådvik (L) angående planerna på att flytta bibliotek Väster till Folkparken, samt teater Sagohusets lokalproblem, står Anders Almgren fast vid att han fortfarande tycker att det är en bra idé att förverkliga planerna på ett kulturhus i Edmanska huset där bl. a Västers bibliotek kan ingå.
Han uttrycker att “huset dock med sin speciella utformning är ett fantastiskt fint hus och att Lund kanske till och med är en för liten stad för ett sådant hus”.
Han avfärdar också ganska bestämt Brådviks idé om att flytta biblioteket till Polhemsskolan. Han berömmer bibliotek Västers verksamhet som under lång tid har varit ett av Lunds aktivaste och mest populära bibliotek. Han menar därför att detta bibliotek inte behöver mindre lokaler utan tvärtom utvidgade för att kunna bibehålla och utveckla sin verksamhet. Han ger också kritik till förra styret, ty redan 2006 var långt framtagna planer och medel avsatta för att genomföra detta kulturhus i Folkparken, men om inte allianspartierna (Brådvik var inte invald då) dragit tillbaka detta så hade det funnits ett kulturhus i Folkparken sen tio år tillbaka. Tillslut sträcker Anders Almgren ut handen till Gunnar Brådvik och Liberalerna om att man tillsammans skall komma fram till en gemensam lösning för bibliotek Väster, teater Sagohuset och Folkparken. Återstår att se om Liberalerna tar emot den utsträckta handen.

2 svar på ”Anders Almgren tror på Folkparken

 1. Utsträckt hand? Låt mig citera Almgrens interpellationssvar:

  “Jag kan konstatera att Brådviks interpellation är bland det mer udda jag tagit del av under min tid i kommunpolitiken. Med ursinniga, men tämligen missriktade svingar, laddade med begrepp som ”nedläggningshot”, ”passivitet” och ”förlorad mandatperiod” ondgör sig Gunnar Brådvik över vår styrande koalitions arbete inom kultur- och fritidsområdet. Detta när just de Liberaler som Brådvik säger sig företräda med närmast kirurgisk precision motarbetat i stort sett varje satsning inom området och med stöd av bland annat sverigedemokrater och moderater drivit igenom några av de mer kultur- och fritidsfientliga ekonomiska beslut som denna kommun tvingats uppleva.

  […]Om det skulle visa sig att Lund tvingats genomlida förlorade år inom detta
  verksamhetsområde så beror det inte på oss, utan snarare på er Gunnar Brådvik.”

  Vad gäller Bibliotek Väster kommer jag rösta för att kontraktet förlängs tillsvidare. På längre sikt kommer dock andra lösningar att behöva, Polhemsskolan skulle kunna vara en sådan.

  • Ovanstående referat är så noga som möjligt baserat på det svar som Anders Almgren ger i talarstolen på kommunfullmäktigemötet 161124. Jag kan hålla med dig om att det skriftliga svaret till dig minst sagt inte är så nyanserat och ödmjukt som det kunde vara och som jag som åhörare på fullmäktigemötet inte kan ta del av just då.
   Helt klart uppfattade jag det som en tydligt utsträckt hand i slutet av anförandet till er liberaler, att ni tillsammans istället kan utforma en lösning på situationen för bibliotek Väster, teater Sagohuset och Folkparken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.